Hotelli Salpa vaalii kuusikymmenluvulla aloittaneen Luumäen Motellin vaiherikkaita ja värikkäitä perinteitä

Hitchcock mukana motellin menossa

Elettiin kuusikymmenluvun alun kevättä kun kaakkoissuomalainen hiekkakuningas Alpo Kaukasalo ajoi autollaan Luumäen Askolassa kuutostien varressa olevan Kiviluomien talon pihaan ja meni suoraan asiaan.

– Myykää tuosta rantatontti, Kaukasalo sanoi viittoen kuutostien toisella puolella olevaa harjannetta kohti.

Kysymyksellään Kiviluomat yllättänyt sai vastauksen saman tien.

– En minä mitään myy, mutta käänny Mattie Strandmanin puoleen hän saattaa tuon perunapellon myydä, Anna Kiviluoma kehotti.

Ja niinhän siinä kävi, että Kaukasalo ja hänen Kivijärvi Oy:n yhtiökumppaninsa rakennusliikkeen omistaja Olavi Penttilä saivat haluamansa tontin, joka lohkaistiin Pihlajaniemen tilasta kuutostien ja Kivijärven rannan välistä.

Tuosta alkoi maamme matkailuun ihka uuden uran piirtävä vertaansa vailla oleva tarina. Pienen perunapellon paikalle nousi Suomen ensimmäinen motelli, josta tuli oitis erittäin suosittu. Ovi kävi tiuhaan bussien tuodessa asiakkaita jonoksi asti. Joukossa oli sekä koti- että ulkomaisia kuuluisuuksia muun muassa maailmankuulu elokuvamoguli Alfred Hitchcock, brasilialaiset sambatanssijat, venäläiset ilotytöt ja niin edelleen. Ilman tarmokkaasti työnsä hoitanutta siivoojaa Hitchcockin käynnistä olisi jäänyt pysyvä muisto. Hän nimittäin kirjoitti pois lähtiessään nimensä huoneensa peiliin. Tunnollisesti tehtäväänsä paneutunut siivooja ei arvannut mitä tuli tehneeksi pyyhkiessään peilin puhtaaksi.

Ensin pantiin pystyyn baari

Rakentaminen alkoi 1961…

Tämä tarina jatkuu… lisää tulossa!

Kiitoksia Saukkosen Paulille! Kerromme ja avaamme tätä lisää seuraavan parin viikon aikana.

Ex-Luumäen motelli – osa Luumäen ja Taavetin alueen historiaa ja myös osa koko Suomen historiaa – seuraa nettisivujamme ja sosiaalista mediaa!

muisteloterveisin hotelli Salpa palvelutiimi ja some-tiimi

 

 

Tulevat tapahtumat

17
Kesäkuu

Bingo

19:00
18
Kesäkuu

Karaoke

17:00

Tuoreimmat uutiset

Sosiaalinen media

Share on facebook
Share on twitter
Share on email