SuomenSalpa – dokumentti maanpuolustustahdosta 26.4. – kaksi esitystä tarjolla!

Arvoisa lukijamme!

Luumäen Hotelli Salpassa nähdään 26. huhtikuuta klo 15 ja klo 18 lappeenrantalaisen storyTv films Oy:n dokumenttielokuva SuomenSalpa – dokumentti maanpuolustustahdosta.

Viime sotien aikana rakennetun itärajan maapuolustusaseman historiaa aina suunnittelusta ja rakennustöiden ensimmäisestä lapionpistosta nykypäivään saakka valottava elokuva sai ensiesityksensä Lappeenrannassa 26.11.2017. Elokuvan elokuvateatterilevityksestä neuvotellaan parhaillaan. Elokuvaa esitetään kuitenkin aihetta kohtaan tunnetun kiinnostuksen vuoksi jo paikallisesityksinä itärajan Salpalinjakunnissa ja -kaupungeissa, joten nopeimmilla on tilaisuus nähdä se ennen laajempaan levitykseen tuloa.

Dokumentin ensimmäinen osa kertoo Salpalinjan suunnittelusta ja rakentamisesta, ja tuo haastattelujen muodossa esiin linnoittajien aikalaiskertomuksia rakennustöiden ajalta. Tätä seuraa katsaus Salpalinjan vähemmän tunnettuihin vaiheisiin ja merkitykseen kylmän sodan aikana. Dokumentin päätösosassa tarkastellaan Salpalinjaa tämän päivän näkökulmasta, ja kerrotaan tavoista joilla Salpalinjan historiaan ja linnoituskohteisiin voi nykyään tutustua, ja millä eri tavoin siihen liittyvää tietoutta ja perinnettä pidetään yllä.

Elokuvan kesto on 1:30 tuntia. Salpalinjan asiantuntija, opas ja elokuvaprojektissa vahvasti mukana ollut miehikkäläläinen Terho Ahonen esitelmöi puolentunnin “tulivalmistelun SuomenSalpaan”. Myös tuottaja ja käsikirjoittaja Juha Huttunen on paikan päällä. Paikallisväriä dokumenttielokuvalle tuo paikkakunnan kuvaukset ja avustajina toimineet Luumäkeläiset.

Esitys on maksullinen (12,50 €/lippu). Ilmoittautuminen ja lippujen varaaminen Hotelli Salpan receptionissa, netissä info@hotellisalpa.fi tai puh. 010 311 3840.

15 minuutin traileri elokuvasta löytyy tästä:

Tapahtuman järjestäjänä toimii Hotelli SALPA

Itsenäisyydentie 609c, 54530 Luumäki (ent. Lappeenrannantie 265).

Lisätietoja: Hotelli Salpa info@hotellisalpa.fi , p. 010 311 3840.

Tervetuloa!

PS: Hotelli tarjoaa myös majoitusmahdollisuuden ja ravintola sekä baari palvelee A-oikeuksin. Paikoitus on ilmaista koko tapahtuman ajan.

Lipunmyynti: ennakkoon hotellin vastaanotossa. Varaukset: info@hotellisalpa.fi tai puh. 010 311 3840

= = = = =

Kivijärvi tietokisa

Kivijärvi on ollut tärkeä osa toisen maailmansodan aikaista puolustuslinjaa. Luumäellä sijaitsee linjan ydin. Salpalinjaan voi tutustua valtatie 6:n varrella hotelli Salpan itäpuolella, jossa on levähdyspaikka. Tien molemmin puolin sijaitsevat betoniset ase- ja majoituskorsut. Tien eteläpuolella on panssarikaivantoeste estekivineen. Alueella on huomattava määrä linnoitteita.

Levähdyspaikalla ja linnoitteiden luona on asemasta kertovia opasteita. Puolustusaseman mittavuudesta ja rakentamisen vaatimasta työmäärästä saa kuitenkin aidon käsityksen vasta maastossa.

Tässä aiheeseen liittyvä tietokisa. Kokeile montako Sinä saat oikein:

[quiz-cat id=”1820″]

Tervetuloa tutustumaan Luumäkeen, Taavetiin sekä myös Salpalinjaan että Kivijärveen!

bunkkeri työssään...

Tulevat tapahtumat

08
Toukokuu

LAUANTAI BINGO

14:00 / 17:00
09
Toukokuu

Äitienpäivä 2021

12:00 / 18:00

Tuoreimmat uutiset

Sosiaalinen media

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Varustelu ja palvelut

  • Kokoustila 50 henkilölle tai 25 + 25 henkilölle
  • Dataprojektori ja äänentoistolaitteet
  • Viihde- ja tilausravintola Lumo
  • Kahvila-ravintola Jalo
  • Majoitustilaa 87 henkilölle
  • 3 saunaa, uima-allas ja hiekkaranta
  • Runsaasti pysäköintitilaa
  • Ulkoporeamme myös käytettävissä – kysy lisää