Aktiviteetit

ETTÄ AIKA EI KÄY PITKÄKSI, TARJOAMME VIERAILLEMME LUKUISIA VIRIKKEITÄ.

Pyöräily

Tule pyöräilemään mukavassa ympäristössä

Hotellin vierestä kulkee erilaisia pyöräilyreittejä, joista voi lukea lisää alla olevista linkeistä. Meiltä löytyy viisi sähköpyörää ja monta tavallisia pyöriä vuokrattavaksi! Pyörien lisäksi järjestämme opastettuja pyöräilyretkiä!

Hotelli Salpa on myöskin saanut Pyörämatkailukeskukselta Tervetuloa Pyöräilijä – merkin. Sen myötä hotellilta löytyy pyörien korjaus- ja säilytyspaikka.

Itsenäisyydentie, Luumäki

Itsenäisyydentie, Luumäki – Etelä-Karjalan Retkeily (ekarjala-retkeily.fi)

Makumatka pyöräilyreitti Jurvala-Lemi-Lpr

Länsi-Saimaan linnoituskierros

Salpalinjan Pyöräilyreitti, tältä reitiltä pääset tie nr 384:tta Luumäelle ja sietä Hotelli Salpaan 

Etelä-Karjalan Polkupyöräilyn teemareitit

 

Polkupyöräretki Lusikkovuorelle.

Polkupyöräretki Luumäen kauniissa maalaismaisemissa Salpalinjan suurimmalle luolalle, Lusikkovuorelle. Lusikkovuori on ainutlaatuinen paikka, johon pääsee vain oppaan kera. Oppaamme kertoo luolan historiasta, sekä näyttää parhaimmat historialliset reitit Salpalinjalla. Retki sopii kaikille pyöräilystä nauttiville matkailijoille! Meiltä saa vuokrattua tavallisia polkupyöriä, mutta myös sähköpyöriä. Retken voi toteuttaa kummalla pyörämallilla tahansa, sähköpyörien määrä on rajallinen. Hintaan kuuluu myöskin kypärä sekä Salpan oma retkieväskassi.

Ryhmän koko: Sopimuksen mukaan

Kesto: 4h

Hinta: Alk. 200€/min. 4 henkilöä

 

Edellytykset: Pyöräliikuntaosaamista sekä kohtuullista kuntoa.

Melonta

Tule Melomaan mukavassa ympäristössä

Hotellillamme on oma ranta sekä laituri, josta pääsee helposti nauttimaan Kivijärven tarjoamista harrastuksista, joista yksi on melonta. Hotellilta voi vuokrata kajakkeja, sup-lautoja sekä soutuveneitä. Opastettu kalastusretki on myös mahdollista järjestää kauttamme.

Opastettu melontaretki Kivijärvellä

Onko melonta tuttu laji? Oli tai ei, oppaamme opettaa melontatekniikan, näyttää parhaimmat reitit, keittää nokipannukahvit sekä viihdyttää seuruetta toiveiden mukaisesti. Pakettiin kuuluu kajakkien vuokraus, liivit sekä muut varusteet. Tämän lisäksi hotellilta saa mukaan retkieväät ja virvokkeet. Retki edellyttää säänmukaisen pukeutumisen, hyvän mielen sekä seikkailuhaluisen asenteen.

Ryhmän koko: 2-6 henkilöä

Kesto: 2h-4h

Hinta: alk. 150€

Kysy lisää, räätälöimme paketin toiveidenne mukaisesti.

Väliväylän melontareitti

Hiihtäminen

Tule Hiihtämään mukavassa ympäristössä

Hotellin läheltä löytyy useita hyvin hoidettuja hiihtolatuja. Luumäen kunnan ylläpitämä latu menee hotellin ohi Kotkaniemeen ja siitä edelleen Ollikonlahdelle asti, ja toiseen suuntaan pääsee aina Taavettiin asti.

Latuja siis löytyy moneen lähtöön – olet sitten kokeneempi hiihtäjä tai vasta aloittelija – läheltämme löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Järjestämme myös opastettuja hiihtoretkiä sopimuksen mukaan ja oppaamme mielellään vinkkaa sopivimmat hiihtoreitit!

 

Hotelli Salpa on myös Suomen Latu -ulkoilukumppani.

 

Tästä linkistä näet ajan tasalla olevaa tietoa latujen kunnosta Luumäellä: https://ladulle.fi/ladut/luumaki

 

Luumäen kunnan ylläpitämät ulkoilu- ja hiihtoreitit: https://www.luumaki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoilu-vaellus-ja-melontareitit/ulkoilureitit

 

Latu Kivijärvellä
Latu Pakarin luona
Taavetin keskustassa lisää latuja

LUontopolut

Tule nauttimaan useista luontopoluista

Patikointiretki, rento kävely tai sitten sporttinen juoksulenkki – Etelä-Karjalan luonto tarjoaa upean miljöön luontopolkujen tutkimiseen. Hotellilta saa ostettua mukaan valmiita retkieväitä ja saada paikallisten vinkkejä löytääkseen parhaat paikat retkeilyä varten. Läheltä löytyy useita eripituisia reittejä, joihin voi tutustua alla olevista linkeistä:

 

Pärsäniemen luontopolku, Luumäki

Huopaisenvirran ulkoilureitti

Kärnäkosken linnoituksen polku, Savitaipale

Tolpankankaan luontopolku, Luumäki

 

Retkeilyreitit Lappeenrannan ja Imatran seudulla – https://www.gosaimaa.com/fi/Tekemiset/Retkeily/Retkeilyreitit

 

Etelä-Karjalan retkipaikat – https://ekarjala-retkeily.fi

Nähtävyydet

Tutustu nähtävyyksiin

NÄHTÄVYYDET

Hotelli Salpa itsessään on yksi nähtävyys – nykyinen hotelli toimii legendaarisen Luumäen Motellin tiloissa, jossa viihtyi jopa itse Hitchcock. Suomen ensimmäinen ja ainoa Motelli houkutteli asiakkaitaan railakkaalla menolla ja monipuolisilla palveluilla. Hotellin historian kokonaisuudessaan voi lukea täältä

Luumäki sijaitsee maastossa, missä Suomi on käynyt sotaa Neuvostoliittoa vastaan – alueella on paljon sota-aikaisia nähtävyyksiä, bunkkereita, maamerkkejä sekä linnoituksia. Lähin sodan aikainen bunkkeri löytyy jo hotellin omalta tontilta – sinne pääsee haluttaessa jopa yöpymään. Kerromme mielellään lisää!

Itsenäisyydentie

Salpalinja (Askolan Salpa-asema)

Kivijärven Pato

Kotkaniemi P.E. Svinhufvudin kotimuseo

Taavetin linnoitus- ja kotiseutumuseo

Luumäen kirkonmäki

Linnoitus- ja kotiseutumuseo

Savitaipaleen kivikautinen asumus

Kärnäkosken linnoitus ja mylly

Pulkkamäki

Tule Laskemaan pulkkamäessä

Talvisin Salpassa on oma pulkkamäki, jonka jälkeen voi nauttia kuumia juomia tai herkullisia ruokia hotellin omassa ravintolassa.

Lasten ehdoton suosikki!

Lumikävely

Tule Nauttimaan lumikävelystä upeissa maisemissa

Tervetuloa nauttimaan lumikävelystä upeissa maisemissa! 

Tarjoamme opastettuja kierroksia.

Vuokraamme lumikenkiä lumikävelyä varten. Kysy meiltä lisää!